Magyar görög saláta
Félidőhöz érkezett az EztRád próbafolyamata, és még nem 6-3 az állás, de már összeállt egy speciálisan magyar görög saláta receptje.
Az elmúlt hetekben a Nézőművészeti Kft. válogatottja: Parti Nóra, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László, Kovács Krisztián és Molnár Gusztáv recepteket cserélgettek, dekáztak, passzolgattak, de legfőképpen improvizáltak és szöveget írtak. Scherer Péter rendező és Gyulay Eszter dramaturg irányításával zajlanak a felkészülő mérkőzések, sül a diétás tofu és párolódik az abszurd jelenet, nyakon öntve jó adag zenével.
Egy ilyen keresgélő folyamat sok izgalmat rejt, és nem csak az olyan kulináris élményekre gondolok, mint Kapa nyereg alatt puhított ürücombja, Guszti kolbászos-sajtos kiflije, Krisztián szabolcsi töltött káposztája, ami látta a doveri sziklákat, és nem csak Nóri Éva vermutjára vagy Laci erdélyi pálinkájára, hanem a teljesen random asszociációk sorának felemelő szabadságára. Persze van félelem is az újtól és a határidőktől, de ki ne főzött volna még úgy, hogy tudja, az ura mindjárt hazajön a meccsről és enni kér majd.
Ezen a héten a letisztulás, a hozzávalók megtisztítása zajlott. Pepe és Eszter kivágták a beérett zöldségek csumáját, meghámozták őket. Egyszerűsödtek a támadó és védekező taktikák, a passz-tervek. Monológ, jelenet, konferanszié szöveg, dal, levél, interaktív játék megtalálta helyét a hagyma, paprika, ezersziget öntet, csukafejes, les és az előnyszabály között. Papíron összeállt a recept, amit március közepén tálalunk a Szkéné Színház színpadán.
A teljes próbanapló itt olvasható...